Vikslunds Vintertävling

Vintertävlingen är en lättsam och rolig tävling men under välorganiserade former. Vi tänker att den är perfekt för dig som aldrig tävlat men vill prova på, för dig som vill få rutin med din nya häst eller för dig som redan är van att tävla och vill göra något kul med din häst. Vi har helt enkelt klasser för alla nivåer och tillsammans kan vi göra februari lite roligare.

 

Tävlingen är inofficiell, men vi följer FEIFs rules and regulations samt SIFs svenska tillägg – tävlingsreglemente.

För de ”öppna” klasserna T3, V2 och F2 så är det prispengar eller presentkort till vinnarna. Vi har självklart grymma sponsorer och priser till alla klasser! Max antal deltagare om 50 stycken.

Proposition

Datum: Lördag 11 februari 2023.

Domare: Lisa Olovsson.

Plats: Vikslunds Gård, Veddarsbo 37, 77595 Folkärna, Avesta.

Startavgift: En gren 250 kr, två grenar 400 kr.

Betalas till bankgiro 263- 7510 efter skriftlig anmälan i formuläret. Din anmälan är garanterad när vi mottagit din betalning.

Hage: Fullbokat! Men du kan ställa dig på reservlistan. Får du en hage kostar den 100 kronor, betalas på plats (swish). En häst per hage.

Box: Fullbokat! Men du kan ställa dig på reservlistan. 300 kronor, betalas på plats (swish), men plats bokas i anmälan.

T3
T8
V2
V5
F2

Samtliga klasser delas upp i senior respektive junior/YR. Vid lågt deltagarantal i någon gren kan senior och junior/YR rida tillsammans. A och B- finaler enligt de deltagarantal som RR och TR anger.

Ryttarbrev och startlistor publiceras tisdag 7 februari. I ryttarbrevet finns information om hur du själv ansvarar för din färgmarkering under uttagningar och eventuella finaler, detta görs inte av personal i collectingring utan av dig under framridning men vi tillhandahåller markeringar. All incheckning kommer ske elektroniskt fredag 10 februari enligt de tider vi anger i ryttarbrevet. Ingen incheckning på plats!

Anmälan

Tävlingen är fullbokad, men du kan fortfarande anmäla dig som reserv då det alltid blir någon strykning.

Anmälan
Anmälan sker via formuläret. När du fyllt i det får du också en kopia till din mailadress, observera att den kan hamna i skräppost om du har otur så kolla där också. Din anmälan är garanterad först när din betalning är på vårt konto, men som reserv behöver du inte betala in förrän vi har bekräftat din plats.


Ändringar & Strykning

Allt kan hända och ibland behöver man justera lite i sin anmälan. För att det ska bli så tydligt som möjligt så följer här hur vi hanterar ändringar och strykningar.

Strykningar
Om du behöver stryka dig så återbetalas din anmälningsavgift till fullo om du har veterinärintyg eller läkarintyg. Övriga strykningar återbetalas inte.

Byta ryttare
Byta ryttare är okej om hästen deltar i samma grenar men av en eller annan orsak behöver få en ny ryttare. Du kan byta ryttare fram till 4 februari, efter det behöver vi göra startlistor.

Byta häst
Byta häst är okej om ryttare och gren är detsamma. Du kan byta häst fram till 4 februari, efter det behöver vi göra startlistor.

Byta gren
Du får byta gren om häst och ryttare är densamma. Du kan byta gren fram till 4 februari, efter det behöver vi göra startlistor.

En ändring per ekipage, önskar du byta mer än angivet ovan räknar vi det som en ny anmälan och tänk på att det då kan finnas reserver före dig i kön om tävlingen blir full.

Ändringar och strykningar mailas till vikslund@alweria.se senast 4 februari.

Kontakt

Alla frågor som rör anmälningar mailas till vikslund@alweria.se.

Övriga frågor till tävlingsledare, Malin Högström, 070- 24 56 330.